Cheddarostroyale med lagrad matjessill

koket.se
Cheddarostroyale med lagrad matjessill
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Cheddarostroyale med lagrad matjessill

13 ingredienser

30 m

Cheddarostroyale med lagrad matjessill, brynt smör, rödlök och gräslök är en rätt fylld av sommarsmak!
Vintips: Folklore, Albarino 2023, art nr 6263.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl grädde
  • 3-4 dl cheddarost, riven (eller annan lagrad ost)
  • 3 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 matjessillfiléer, lagrade
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • dill
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • knäckebröd
  • färskpotatis, kokt

Gör så här

  1. Smöra fyra små formar.
  2. Blanda grädde, ost, ägg, lite salt och vitpeppar. Häll upp blandningen i formarna.
  3. Baka i ugnen på 175 grader i 20 minuter så att de stannar fint. Håll ljumna.
  4. Skär sillen i fina bitar.
  5. Skiva rödlök samt skär gräslöken fint.
  6. Plocka små dillvippor.
  7. Bryn smöret.
  8. Lägg sillen på den ljumna royalen.
  9. Slå smöret över matjessillen och garnera med lök samt lite gräddfil.
  10. Toppa med dillvippor och krossat knäckebröd.
  11. Servera rätten ljummen, gärna med lite färskpotatis till.